In overleg met de Koninklijke Luchtmacht is op 20 september 1995 de Stichting PHantasy in Blue opgericht om de ontwikkeling en bouw van een eerste vijftien door de Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten geselecteerde, voor de KLu-historie belangrijke, modellen te realiseren. Het contract hiervoor is op 20 december 1995 tot stand gekomen. De stichting is sinds september 1995 ook buitengewoon lid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Ook de KLM heeft haar vloot van in een eerder stadium gebouwde modellen aan de Stichting PHantasy in Blue toevertrouwd.

home | sitemap | contact

Inzet vrijwilligers en prestatie

De modellen zijn, of worden, gebouwd en gevlogen door vrijwilligers die zijn gekozen op basis van gebleken deskundigheid, betrouwbaarheid, standvastigheid en affiniteit met de luchtvaart. En natuurlijk is de verwachting dat het model en tijdschema goed bij die vrijwilligers past. De vrijwilligers steken er heel veel uren in om het gewenste resultaat te behalen. De vrijwilligers wonen verspreid over geheel Nederland. Deze vrijwilligers moeten samen een team vormen; meedoen is daarom niet weggelegd voor mensen die zich niet gelukkig voelen binnen een groep.

Natuurlijk wil elke deelnemer zijn collega’s wel laten zien hoe mooi en goed op schaal zijn schaalmodel is en hoe realistisch het vliegt naar mandragend voorbeeld. Een gezond competitiegevoel mag en kan dan ook niet ontbreken! Zowel de bouwers/vliegers en bestuursleden werken onbetaald en steken veel vrije tijd in de projecten.

Model uitgelicht

Beechcraft Type..

Titel

KLu

Afdeling

Wim Lablans, He..

Bouwer

Willem Worst

Vlieger

208 cm.

Lengte

59 cm.

Hoogte

20 kg.

Gewicht

291 cm.

Spanwijdte

0 cm².

Vleugel opp.

1 : 1

Schaal

... bekijk meer informatie