In overleg met de Koninklijke Luchtmacht is op 20 september 1995 de Stichting PHantasy in Blue opgericht om de ontwikkeling en bouw van een eerste vijftien door de Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten geselecteerde, voor de KLu-historie belangrijke, modellen te realiseren. Het contract hiervoor is op 20 december 1995 tot stand gekomen. De stichting is sinds september 1995 ook buitengewoon lid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Ook de KLM heeft haar vloot van in een eerder stadium gebouwde modellen aan de Stichting PHantasy in Blue toevertrouwd.

home | sitemap | contact

Koolhoven FK-56

De FK-56 is een Militairy Advanced Trainer, die voor meerdere doeleinden gebruikt kon worden,naast vliegertraining was dit toestel ook geschikt voor trainen van luchtwaarnemers en schutters. Vanwege training luchtwaarneming en schutter was de achterste cockpit open. Ontwerp werd gestart in 1937,het gebouwde toestel is het derde prototype van de FK-56.

Titel Koolhoven FK-56
Vloot KLu
Eigenaar Marinus vd Wal
Bouwer Marinus van der Wal
Vlieger Marinus van der Wal
 
Aandrijving Zenoah ZG 45 cc
Lengte 190 cm.
Hoogte 0 cm.
Gewicht 12 kg.
Startgewicht 0 kg.
Spanwijdte 230 cm.
Vleugel oppervlakte 0 cm².
Schaal 1 : 5
deze gegevens updaten | foto's toevoegen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/handzon/phblue.nl/library/Zend/Db/Table/Abstract.php on line 1236

Model uitgelicht

Douglas C-47B D..

Titel

KLu

Afdeling

Yke Rusticus รข..

Bouwer

Piet en Egbert ..

Vlieger

286 cm.

Lengte

80 cm.

Hoogte

23 kg.

Gewicht

414 cm.

Spanwijdte

0 cm².

Vleugel opp.

1 : 7

Schaal

... bekijk meer informatie