In overleg met de Koninklijke Luchtmacht is op 20 september 1995 de Stichting PHantasy in Blue opgericht om de ontwikkeling en bouw van een eerste vijftien door de Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten geselecteerde, voor de KLu-historie belangrijke, modellen te realiseren. Het contract hiervoor is op 20 december 1995 tot stand gekomen. De stichting is sinds september 1995 ook buitengewoon lid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart. Ook de KLM heeft haar vloot van in een eerder stadium gebouwde modellen aan de Stichting PHantasy in Blue toevertrouwd.

home | sitemap | contact

Douglas DC-3

In de VS kwam als opvolger van de DC-2 de Douglas DC-3 naar voren, onsterfelijk geworden als DC-3, C-47 of ,,Goony Bird".
Dit prachtige toestel heeft een schitterende staat van dienst opgebouwd, bij luchtmachten en burgermaatschappijen.
In de VS was het veiligheids record 100 % in de periode 1939-1940.

Een bijna niet opgemerkte,nostalgische gebeurtenis,althans in Nederland, was de vlucht om de wereld van een 45 jaar oude Douglas DC-3 die in juni 1986 in Vancouver in Canada startte en daar op 7 augustus weer terugkeerde. In die tijd had het toestel een opvallend vlot verlopen vlucht langs een groot aantal plaatsen gemaakt. Op 27 juli maakte het toestel, komende uit Frankrijk, een landing op Schiphol en daarna weer vertrok naar Londen. Het toestel had een 10 koppige bemanning, en het ruim was vol met 2 extra brandstof tanks.De vlucht van het toestel, dat de naam Odyssey 1986 droeg, toonde nog eens duidelijk aan wat een uitzonderlijk goed vliegtuig de DC-3 is en tot welke bijzondere prestaties hij ook nu nog altijd in staat is.

Titel Douglas DC-3
Vloot KLM
Eigenaar Wim Lablans
Bouwer Wim Lablans
Vlieger Wim Lablans
 
Aandrijving
Lengte 0 cm.
Hoogte 0 cm.
Gewicht 0 kg.
Startgewicht 0 kg.
Spanwijdte 0 cm.
Vleugel oppervlakte 0 cm².
Schaal 1 : 0
deze gegevens updaten | foto's toevoegen

Model uitgelicht

Marinus van Mee..

Titel

KLu

Afdeling

B. van der Ziel..

Bouwer

Rie Jansen

Vlieger

225 cm.

Lengte

70 cm.

Hoogte

14 kg.

Gewicht

295 cm.

Spanwijdte

186 cm².

Vleugel opp.

1 : 5

Schaal

... bekijk meer informatie